apa yang terjadi?

Categories: bahasabloggingpersonaltazkirahteens make money online

kadang-kadang, kita pernah berasa yg kitalah paling hebat, kitalah orangnya dalam melakukan apa2 perkara yg sukar mahupun rumit. kerana kita merasa kita hebat. tetapi dalam suatu ketika dan keadaan, tiba2 kita hilang semua keyakinan tersebut. saya ungkapkan perkara ‘hebat’ itu tadi sebagai ‘keyakinan’. kerana dorongan ‘keyakinan’ itulah yg kadang-kadang membuatkan kita terus mampu hidup dalam cabaran..tetapi, apa yg telah berlaku sekarang? adakah kita telah hilang keyakinan dan kekuatan tersebut apabila dalam melakukan sesuatu, kita selalu sahaja tersilap langkah. kita selalu sahaja melakukan kesalahan. paling tidak pn, ada sahaja manusia yg menegur bahkan merendah2kn kita dlm sesuatu keadaan. apakah yg telah terjadi kepada diri kita ini sebenarnya? adakah diri sudah tidak ingin mendengar teguran lg? tidak! sama sekali diri ini masih lg positif dalam merima teguran. tetapi jika selalu sgt ditegur, pasti diri terasa seperti ada sesuatu yg tidak kena.

apakah yg sedang berlaku? adakah ini balasan tuhan kepada diri apabila ‘kekuatan’ dan ‘kekuatan’ yg kita sangkakn selama ini membantu kita adalah sebenarnya sifat bongkak dan takbur?? adakah tuhan ingin menunjukkan kepada kita yg sifat2 buruk itu tidak akan selalu mnyebelahi kita? atau mungkin diri ini tidak boleh terima situasi diri ini yg kini berada di bawah? tidak boleh terima fitrah roda kehidupan yg kekadang kite diatas dan kekadang di bawah? tidak! sama sekali diri ini tahu bahawa kehidupan sememangnya begitu. lumrah sememangnya ada yg menang dan kalah. tetapi benar untuk dikatakan yg diri ini tidak berasa seperti dahulu lg. diri seperti berada di bawah..kenapa agaknyer..berharap sungguh agar diri ini peroleh pencerahan. insyaallah..

tahun baru maal hijrah

Categories: bahasablogginghumorspersonalteens make money onlineuniversity

Assalamualaikum…apa citer bro? menghilang hampir setahun? hehe..buat apa agk nyer? hehe..tbe2 da msuk tahun baru hijrah dan nk dkt masuk tahun baru masihi nih..barula aku terigt yg aku ader lg personal blog upenyer..hehe..wujud lg domain nih upenyer..mklumla yg renewkn pn abah den..so, terserlahla sifat2 xreti nk mnghargai bnde yg da ada tuh dlm diri saya ini..huhu..tp sedih gk klo tbe2 taip zulhusni.com tapi da xde da blog nih..so, ape2 hal pn..tq abah sebab still renewkn domain dan hosting saye ni yer..

azam tahun baru saya agar menjadi lebih rajin dalam belajar dan beramal..dan pemalas dalam tido dan layan muvie..dan supaya saya lebih rajin jgak dalam nk mengupdate blog nih..hehe

Selamat Tahun Baru Maal Hijrah!

IIUM silat team

Categories: bahasaiium silat teampersonalteens make money onlineUncategorizeduniversity

salam, hi. lama sangat dah aku x update blog aku nih. nk dekat sebulan kowt. n aku pon x mnyempat nk cerita psl hal2 peribadi n kehidupan aku. kekadang tuh bosan gk cter psl blogging jer..neway, arini nk cter skit psl silat tournament yg aku join dua bulan lepas kt ukm bangi. wlopon kalah final ngn bdk um, tapi puas hati gk laa maen arituh lgpon game nih ktorang iium silat team anggap sebgai pemanas badan jerr..huhu..

…Continue Reading » » »

Happy New Year 2009!

Categories: bahasabloggingpersonalteens make money online

happy new year 2009
Jadikanlah tahun baru ini sebagai permulaan lembaran baru di dalam hidup kita.

Persahabatan tidak tertarik kalau hati tidak tertarik
persahabatan tidak terbayang kalau hati tidak sayang
persahabatan tidak syahdu kalau hati tidak rindu

Teens Make Money Online wish you Happy New Year 2009!

Selamat Hari Raya Eidulfitri

Categories: bahasapersonaltazkirah

Assalamualaikum..kepada semua yang berpuasa mahupun yang tidak, saya ingin mengucapkan selamat menyambut bulan syawal yang bakal menyusul dan salam eidulfitri daripada saya, zulhusni penuntut tahun pertama IIUM gombak semoga semua sahabat handai selamat pulang ke kampung halaman dan bergembira disamping keluarga tercinta. pemergian ramadan sama sekali ditangisi. adakah kita telah merebut segala rahmat dan keberkatan bulan tersebut? adakah kita yakin segala amalan kita di bulan itu diterimaNYA?

…Continue Reading » » »

Post Pertama

Categories: bahasapersonalteens make money online

salam, kepada semua pembaca

Ini adalah post pertama aku di dalam personal blog yg baru aku siapkn ini. Apa yg akn ditulis di dalam blog ini? hehe..sebenarnyer dah lama aku rase nk bina satu blog personal yg akn aku tuliskn segala2 yg ada dalam kepala otak aku nih, cumer..selama nih mata aku hanya tertarik kpd blog2 yg mndatangkn side income kpd penulisnye. jadi, niat nk bukak personal blog pon jadik tertangguh. sebab kenape? sebab aku cbe utk blaja dulu cara nk dptkn income melalui blogging.. Yela abng oi..soklan td x jwap lg..ape yg ko nk tulis kt blog nih..lu ckp mcm keling laa..ok2, kesimpulannyer kt sni..aku akn cbe utk mnulis ape yg bermain dfikiran aku pd hari2 kehidupan aku dan aku juga akn mnulis serba sedikit tentang blogging yg semestinya dpt mmbantu kita utk mndptkn side income.

Jadi, blog aka Dzul’s Blog ini adalah utk sesiapa shja..utk mereka yg nk dgr celoteh aku..utk mereka yg mngkin inginkn nasihat dan dorongan..(pergh..bujet motivasi pagi pe)..dan juga mereka yg inginkan tips tentang blogging. tentunya ini adalah sesuatu yg baru kerana mmng sukar utk mndapat dan mndengar tips2 daripada seorang pakar blogging brwarganegara malaysia kerana selama ini kita hanya mngadap bloggers2 brbangsa asing shja! hehe.. diharap anda seronok utk bersiar2 dlm blog ini dan jgn lupa utk subscribe blog ini melalui email dan anda akn terus disajikan dgn post2 terbaru dari blog ini terus kedlm mailbox anda!

Sebelum aku terlupa, kepada semua yg ingin bertukar2 link bersama aku didlm blog ini, jgn malu dan segan utk comment trus di dlm post ini disertakan dgn link anda dan juga url trletaknyer link blog ini. pe bnde ko merepek ni! ok2..mudahnyer tgk contoh dibawah nih

hi dzul,

i saye brad pitt dan saye nak awak link ke blog saye Yoga For Exercise dan link utk blog awak plak ader di sidebar blog saye http://yogaforexercise.com. thank you !!

anda bleh check link anda di sini dan pastikan anchor text utk blog ini adalah “teens make money online” atau “teens make money”




Subscribe Me!!