pemergian sebuah permata

Categories: personal

kau lahirkanku dengan tangisan tawa,
walau diri ini hanya membawa duka,
tabahnya kau dalam mendidik,
lemahnya diriku dalam sebak,
sabarnya dirimu dengan kerenah,
alpanya diriku dalam seranah,
melihat dirimu berkeringat usia,
tiada ku mngertinya akan jasa,
walau tidak terluah air mata sayu,
kau sediakan diriku akan bahu pilu,
walau tidak terbilang kehendakku,
kau melupakan akan hutangku,
biar bergaris sepi dihadapi,
biar berbalas angin dari khabar,
biar berjauhan mata nan permata,
tapi hati tiada lara,
tapi jiwa tiada duka,
kerna kebahagiaan yg dirasa,
wahai makhluk pujian tuhan,
walau berabadku tidak puas,
tiada doa akan terputus,
kerna anakmu dalam rintihan,
walau dirimu sebaik insan,
akan ku titip dorongan pesanan,
akan ku tuju cahaya bahagia,
kerna itulah harapan darimu, wahai ibuku

ibuku bahagia

ibuku bahagia

alfatihah utk ibu sayangku nurul nazmah, semoga dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman

apa yang terjadi?

Categories: bahasabloggingpersonaltazkirahteens make money online

kadang-kadang, kita pernah berasa yg kitalah paling hebat, kitalah orangnya dalam melakukan apa2 perkara yg sukar mahupun rumit. kerana kita merasa kita hebat. tetapi dalam suatu ketika dan keadaan, tiba2 kita hilang semua keyakinan tersebut. saya ungkapkan perkara ‘hebat’ itu tadi sebagai ‘keyakinan’. kerana dorongan ‘keyakinan’ itulah yg kadang-kadang membuatkan kita terus mampu hidup dalam cabaran..tetapi, apa yg telah berlaku sekarang? adakah kita telah hilang keyakinan dan kekuatan tersebut apabila dalam melakukan sesuatu, kita selalu sahaja tersilap langkah. kita selalu sahaja melakukan kesalahan. paling tidak pn, ada sahaja manusia yg menegur bahkan merendah2kn kita dlm sesuatu keadaan. apakah yg telah terjadi kepada diri kita ini sebenarnya? adakah diri sudah tidak ingin mendengar teguran lg? tidak! sama sekali diri ini masih lg positif dalam merima teguran. tetapi jika selalu sgt ditegur, pasti diri terasa seperti ada sesuatu yg tidak kena.

apakah yg sedang berlaku? adakah ini balasan tuhan kepada diri apabila ‘kekuatan’ dan ‘kekuatan’ yg kita sangkakn selama ini membantu kita adalah sebenarnya sifat bongkak dan takbur?? adakah tuhan ingin menunjukkan kepada kita yg sifat2 buruk itu tidak akan selalu mnyebelahi kita? atau mungkin diri ini tidak boleh terima situasi diri ini yg kini berada di bawah? tidak boleh terima fitrah roda kehidupan yg kekadang kite diatas dan kekadang di bawah? tidak! sama sekali diri ini tahu bahawa kehidupan sememangnya begitu. lumrah sememangnya ada yg menang dan kalah. tetapi benar untuk dikatakan yg diri ini tidak berasa seperti dahulu lg. diri seperti berada di bawah..kenapa agaknyer..berharap sungguh agar diri ini peroleh pencerahan. insyaallah..

Fenomena double rainbow..

Categories: blogginghumorspersonal

actually, ape bende double rainbow nih? haaa..aku pn xdela batak sgt ngn fenomena pelangi 2 lapis yg kadang2 berlaku kt luar umah ak tuh, tapi kali nih ader sorang mat saleh nih name Vasquez pnyerla batak dan teruja giler tgk pelangi dua lapis sehinggakn video rakaman double rainbow die dlm youtube mencecah 24JUTA viewers!. Siap jadik jmputan talk show lg, ad org dedicatekn lagu plak utk mamat tuh..n lagu tuh pn meletup maa..haha..senang cter trus jadik famous si vasquez tuh. commonla..pelangi jer kowt, xkn famous cmtuh skali..klo cmtuh ak pn nk upload video kucing aku kambus tahi die pkai tanah..xpn video air longkang mngalir deras waktu hujan…ok what….Hahah..bunyi cm pelik kn knape ramai sgt viewer die sampai fenomena double rainbow jadik satu FENOMENA..korang tgk sndri kebatakan die tuh..huhu..

hehe..kelakar giler aku tgk kebatakn die, tapi kesian pn ader psl si bear vasquez tuh skadar teruja tgk keindahan alam..tapi xpela tgk2 jadik rezeki die sume tuh. kat bawah nih korang kne layan video double rainbow plak tao..hehe klo nk download pn da byk da kt 4shared.

tahun baru maal hijrah

Categories: bahasablogginghumorspersonalteens make money onlineuniversity

Assalamualaikum…apa citer bro? menghilang hampir setahun? hehe..buat apa agk nyer? hehe..tbe2 da msuk tahun baru hijrah dan nk dkt masuk tahun baru masihi nih..barula aku terigt yg aku ader lg personal blog upenyer..hehe..wujud lg domain nih upenyer..mklumla yg renewkn pn abah den..so, terserlahla sifat2 xreti nk mnghargai bnde yg da ada tuh dlm diri saya ini..huhu..tp sedih gk klo tbe2 taip zulhusni.com tapi da xde da blog nih..so, ape2 hal pn..tq abah sebab still renewkn domain dan hosting saye ni yer..

azam tahun baru saya agar menjadi lebih rajin dalam belajar dan beramal..dan pemalas dalam tido dan layan muvie..dan supaya saya lebih rajin jgak dalam nk mengupdate blog nih..hehe

Selamat Tahun Baru Maal Hijrah!

new comeback!

Categories: bloggingpersonalteens make money onlineuniversity

fuuh!..its been about a year i’ve not publish anything in this blog..i did not know why but i kinda lost my grip with blogging maybe due to my hectic lifestyle in campus and also because of the wifi connection which didn’t reach to my room..arrgh just imagine that!. all my friends out there, sorry for not being around in this blogging world although i’m still around in the real world..huhu..don’t worry guys, now i’m back and will keep myself with blogging. A year has gone and there are lot of things that had happened. i had a motocycle accident, broken leg, and serious injuries due to martial art tournament that i joined. that are the bad things only. but there lots more good things that happened and i’ll surely blog about it. moreover, i had missed lots of stories with all of u. cant wait to hear more..will keep in touch! Teens make money online are back!

IIUM silat team

Categories: bahasaiium silat teampersonalteens make money onlineUncategorizeduniversity

salam, hi. lama sangat dah aku x update blog aku nih. nk dekat sebulan kowt. n aku pon x mnyempat nk cerita psl hal2 peribadi n kehidupan aku. kekadang tuh bosan gk cter psl blogging jer..neway, arini nk cter skit psl silat tournament yg aku join dua bulan lepas kt ukm bangi. wlopon kalah final ngn bdk um, tapi puas hati gk laa maen arituh lgpon game nih ktorang iium silat team anggap sebgai pemanas badan jerr..huhu..

…Continue Reading » » »

Happy New Year 2009!

Categories: bahasabloggingpersonalteens make money online

happy new year 2009
Jadikanlah tahun baru ini sebagai permulaan lembaran baru di dalam hidup kita.

Persahabatan tidak tertarik kalau hati tidak tertarik
persahabatan tidak terbayang kalau hati tidak sayang
persahabatan tidak syahdu kalau hati tidak rindu

Teens Make Money Online wish you Happy New Year 2009!

Let it snow!

Categories: bloggingpersonalpluginsteens make money online

Hi, yes..yes..i know its snowing heavily in this blog. hehe, so how is it? Cool huh. That is a javascript snow plugin for wordpress.org. knizam tell me about this and you should try it too. Click here.

Just wanna add something that yesterday, papabear give a reward for me. it is a Friendship Flower Award. Wow, i dont know what i had done to get the reward but it does feel great when someone actually remember us and showing some gratitude to this humble blog. Thanks Papabear!

…Continue Reading » » »




Subscribe Me!!